miercuri, 22 octombrie 2008

cu cuvinte prin cuvinte de-a cuvintele

Cum pun in cuvinte sentimentele mele? Scriu poezii!

E adevarat, cuvintele pot fi mari. Ele pot distruge sperante, pot acoperi mari adevaruri sau pot produce revelatii. In fata sentimentelor, cuvintele sunt insa neputincioase, mici, ridicole chiar. In dragoste, cuvintele pot avea multe efecte nedorite: pot face promisiuni fara acoperire, ar putea starni ecouri asurzitoare.

Asa cum adevarata muzica nu are prea multe texte, tot cam asa si un sentiment adevarat este fara cuvinte. Il pot comunica pe alte doua cai: prin fapte si prin simboluri.

Unele femei invata sa citeasca in cafea, dar nu invata cum sa interpreteze faptele unui barbat. Unii barbati invata sa faca operatii pe cord deschis, dar nu invata sa asculte respiratia dintre vorbele unei femei. Poti intelege destul de usor de ce pleaca cineva pe neasteptate, de ce te ia peste picior asa de des, de ce se uita la omul langa care stai in timp ce vorbeste cu tine.

Poti spune multe despre sentimentul tau punand sentiment in privirea pe care o oferi, facand un power point despre acea persoana, sau spunandu-i La multi ani in ziua in care ti-a zambit prima oara. Or fi sentimentele de nespus, dar au in sinea lor niste aripi, pe care poti invata sa le desfaci.

Niciun comentariu: